Circuit Zandvoort, de race naar de Formule 1 in Zandvoort in 2020

Circuit Zandvoort

Circuit Zandvoort, bekend vanwege haar legendarische races, fantastische sfeer en unieke ligging. Het absolute hoogtepunt van het 2020-seizoen is de terugkeer van de Formule 1. Niet alleen worden er veel bezoekers verwacht op het circuit. Ook online verwacht de organisatie een enorme stijging in het aantal bezoekers. Beschikbaarheid is een must en vraagt om een Relay oplossing.

Challenge

In aanloop en tijdens de race wordt veel belangstelling voor de website van het circuit verwacht van gebruikers over de hele wereld. Om aan de te verwachte vraag te kunnen voldoen, realiseerde Relay een schaalbare hostingoplossing op basis van Kubernetes op de servers van DigitalOcean dat wereldwijd datacenters heeft.

Al jaren voorziet Relay in de hosting van de website van Circuit Zandvoort. Ook dit jaar helpt Relay de organisatie voor te sorteren op het grote aantal online bezoekers.

Solution

Relay realiseerde een Kubernetes-cluster voor Circuit Zandvoort, waarbij het gebruikmaakt van automatisch op- en afschalen van nodes en compute resources. Het voordeel is dat hierdoor snel te reageren is op grote bezoekersstromen. Door gebruik te maken van auto scaling kunnen we on the fly nodes aan het Kubernetes-cluster van Circuit Zandvoort toevoegen. En weer verwijderen als deze extra capaciteit niet meer nodig is. Zo betaalt Circuit Zandvoort alleen voor de extra resources wanneer ze deze echt nodig heeft.

In nauwe samenwerking met de ontwikkelaars van het platform migreerde Relay de website van Circuit Zandvoort van een enkelvoudige webserver naar de nieuwe oplossing. Voordat deze in productie ging is de hostingoplossing van Circuit Zandvoort onderworpen aan uitgebreide tests. Op basis van positieve testresultaten is met zekerheid te zeggen dat de oplossing een stootje kan hebben.

Het Kubernetes-cluster van Circuit Zandvoort blijven we 24/7 monitoren. Afwijkingen zijn hierdoor in een vroeg stadium op te sporen en te verhelpen. Doorlopend vindt afstemming plaats met de ontwikkelaar van de website om de synergie tussen beide te bewaken.

Results

Door tijdig te signaleren en proactief te adviseren, kan Relay optimale beschikbaarheid  van het platform garanderen. Circuit Zandvoort is klaar voor de grote belangstelling in aanloop naar de race en tijdens de racedagen.